Španjolci kukaju: "Bosanci nas ovog ljeta stalno dobijaju"

Mediji u Španjolskoj o pobjedi bh. kadeta

Španjolci kukaju: "Bosanci nas ovog ljeta stalno dobijaju"

E. Škorić

Pojedini španjolski mediji izvijestili su svoje čitatelje o porazu njihovih kadeta od bh. reprezentacije u polufinalu Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Kažemo pojedini jer ugledni poput Marce ili AS-a nisu davali previše prostora mladim košarkašima, te su uglavnom fokusirani na seniorsku reprezentaciju i na Real Madrid i Barcelonu.

No, oni koji su pratili zbivanja u Kaunasu, donose naslove: "Bosna je naš glavni neprijatelj ovog ljeta".

Time španjolski mediji aludiraju na tri poraza - onaj u finalu EYOF-a, u četvrtfinalu EP-a za juniore i večerašnji u polufinalu Eurobasketa za igrače do 16 godina.

"Izabranici Davida Sorije imali su pohvalne učinke, no u finišu je nedostajalo koncentracije, pa je ostala borba za bronzu protiv Turske", navodi se u tekstu španjolskog portala Gigantes.com.

"Bosna je postala noćna mora Španjolskoj ovog ljeta. Nakon što su nas savladali u četvrtfinalu U18 Evropskog prvenstva, pa u finalu EYOF-a, evo sada ponovo. Ipak, Bosna je imala tri izuzetna talenta - Musa (24 za 43 minute), Čampara (24 za 42) i krilni centar Sikiraš (23 za 41)", piše na spomenutom portalu.

Španjolci nisu navikli na poraze svojih košarkaških selekcija u završnicama velikih turnira, posebno ne od "tamo neke Bosne", ali što da se radi - mi za zlatno, oni za bronzu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.