Spars pao u finišu, Šibenik ide u finale

Poraz sarajevskog kluba

Spars pao u finišu, Šibenik ide u finale

U finalu Spars Cupa 2014 sastat će se Šibenik i Temišvar, pošto je i drugi bh. klub u ovom takmičenju doživio poraz u polufinalu. Šibenik je od Sparsa bio uspješniji rezultatom 80:71.

U prvoj dionici su Sparsi došli do prednosti od 24:20, ali je Šibenik do kraja poluvremena uspio preokrenuti i otići na +3. Treća četvrtina donosi neizvjesnu borbu da bi Sparsi uoči posljednje dionice došli na minus jedan, iako su u pojedinim trenucima bili u vodstvu.

Posljednja dionica je bila kobna za mladi sarajevski tim koji je odigrao loše sam finiš utakmice i tako izgubio utakmicu. Šibenik je slavio rezultatom 80:71 i tako se plasirao u finale gdje će ga čekati rumunski Temišvar.

Najbolji pojedinac susreta bio je Bašić koji je za pobjednički tim ubacio 17 poena, a ništa manje loš nije bio ni Vrkić koji je dodao 16. Reprezentativac BiH, Stefan Glogovac, zabilježio je 13 poena, dok je reprezentativac Slovenije Aleksej Nikolić dodao 12 poena.

Finalni susret između Šibenika i Temišvara na rasporedu je sutra (subota) od 18:30, dok će se Igokea i Spars u duelu za treće mjesto sastati od 16 sati. Bit će to lijepa prilika da mladi tim Sparsa vidi koliko može protiv najboljeg tima u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.