Sparsi bez većih problema savladali Bošnjak

Liga BiH za muškarce

Sparsi bez većih problema savladali Bošnjak

Košarkaši Sparsa slavili su večeras u Skenderiji u okviru 16. kola Premier lige BiH za muškarce protiv ekipe Bošnjak iz Hadžića rezultatom 80:68.

Ekipa iz Hadžića je sjajno otvorila meč te su imali minimalnu prednost cijelim tokom prve četvrtine. Nakon prvih deset minuta igre rezultat je glasio 22:20 u korist gostujućeg tima.

U drugoj četvrtini domaći košarkaši igraju nešto bolje i uspjevaju na odmor otići sa plus pet. Treba reći da je ovaj period meča obilježilo nekoliko spornih sudijskih odluka zbog kojih kluba gostujuće ekipe nije bila zadovoljna.

U nastavak meča se ušlo slobodnim bacanjem Kenana Bajrmovića nakon što su gosti dobili tehničku grešku nakon isteka prvog poluvremena zbog prigovora. To kao da je motiviralo košarkaše Sparsa koji su sjajno odigrali treću četvrtinu i došli do deset poena prednosti.

U posljednjoj dionici domaći su bez većih problema meč priveli kraju za konačnih 80:68.

Do pobjede su ih vodili Brown, Bajramović i Gajić. Amerikanac je ubacio 17, Bajramović 20, dok je Nikola Gajić dodao 19 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

S druge strane za ekipu iz Hadžića najbolji su bili Kadić i Rešidović sa po 13 postignutih koševa.

Ovo je Sparsima bila 13 ovosezonska pobjeda, dok je ekipa Bošnjaka ostala na šest trijumfa, a ovo im je bio deseti poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi