Sparsi na krilima Josipovića bolji od Kaknja

Prijateljski meč na Grbavici

Sparsi na krilima Josipovića bolji od Kaknja

S. Mlaćo

Košarkaši Sparsa danas su u generalci pred novu sezonu savladali KK Kakanj na Grbavici 79:62  (22:11; 27:16; 16:12; 24:23).

Početak susreta bolje otvaraju gosti, koji su nakon poena Đokića, napravili seriju od 5:0. Nakon tajm auta, igra Sparsa se totalno promijenila. Do kraja perioda gosti su postigli samo 6 poena, dok je domaći tim ubacio 20. Rezultat prvog perioda je glasio 22:11. Nastavljaju Sparsi sa dobrom igrom i u drugoj dionici, te je već nakon 17. minuta na semaforu stajalo 40:19. Do kraja prvog poluvremena sačuvali su izabranici Marka Trbića prednost, a rezultat je glasio 49:27.

Odmor je dobro prijao gostujućim igračima, koji su zaostatak od 22 poena, u trećoj dionici, smanjili na 14, ali vrlo brzo, Sparsi pogođenim trojkama Đokića i Kovačevića, i poenima Josipovića, kasnije Bajramovića, prave prednost od +26 na ulazu u posljednju četvrtinu, koju smo rutinski priveli kraju i slavili rezultatom 79:62.

Najefikasniji u redovima Sparsa bili su Igor Josipović sa 16 i Dejan Đokić sa 13 ubačenih poena. Dvocifreni su još bili Durmo (11), Kovačević i Reljić (10). Kod gostiju najefikasniji su bili Eldar Merdanović i Nebojša Pavlović sa po 11 ubačenih poena.

OKK SPARS ZIRAAT BANK: Rogić 9, Stepanović 2, Grubelić, Kovačević 10, Manjgafić 4, Reljić 10, Đokić 13, Pirić, Bajramović 4, Bašić, Durmo 11, Josipović 16.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK KAKANJ: Dedić 1, Talić 8, Mešinović, Muflizović 5, Merdanović 11, Zahiragić 5, Negovanović 8, Pavlović 11, Palavra 6, Đuković 6, Buza 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi