Sparsi nadigrali ekipu Građanskog

Liga 10

Sparsi nadigrali ekipu Građanskog

E. Škorić

Sparsi su večeras u Skenderiji sa 95:79 porazili Građanski u meču 11. kola Lige 10.

Sparsi su pred svojim navijačima iskoristili ulogu favorita, pa su uvjerljivo savladali Građanski i tako stigli do šeste pobjede.

U prvom periodu igre nije bilo pobjednika (24:24), da bi u drugom Sparsi opet ubacili 24 poena, ali Građanski samo 16. Tako je sarajevski klub imao 48:40 prednost na poluvremenu.

U nastavku je ekipa Sparsa odradila posao, te nije bilo opuštanja i pobjednik je bio poznat nekoliko minuta prije kraja meča.

Jovanović je bio najefikasniji u Sparsima sa 15 poena, 14 je ubacio Babović, 13 Zahiragić, 12 Duković, a 11 Durmo. Kod gostiju Marojević je ubacio čak 30 poena, ali to Građanskom nije bilo dovoljno. Marković je meč završio sa 18, a Negovanović s 13 poena.

Spars - Građanski 95:79

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars: Zahiragić 14, Jovanović 15, Mičić 6, Biberović, Babović 14, Manjgafić 9, Reljić 8, Spasov, Stepanović 5, Bašić 2, Durmo 11, Duković 12.

Građanski: Vlačić, Vuković 6, Milošević, Marković 17, Perić, Milešić 8, Marojević 30, Vasilić, Negovanović 13, Šimić 3, Svitlica 2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi