Sparsi nadigrali Slobodu u Mejdanu i plasirali se u elitu

Play-off A1 lige

Sparsi nadigrali Slobodu u Mejdanu i plasirali se u elitu

Košarkaši sarajevskog Sparsa izborili su plasman u elitni razred naše košarke nakon večerašnje pobjede nad OKK Slobodom u Mejdanu rezultatom 76:66. 

Sparsi su tako u finalnoj seriji play- offa došli do omjera od 3-1 i zasluženo se plasirali u viši rang. Mejdan je večeras bio krcat, odnosno mala dvorana je primila rekordnih 1.500 gledalaca, koji su sa posljednjim zvukom sirene gromoglasno nagradili pobjedničku ekipu.

Zaboravljeni su animoziteti, rat saopštenjima, a tuzlanska publika koja je odvajkada košarkaška prepoznala je dimenziju kvalitete sarajevskih Sparsa i aplauzima nagradila njihov uspjeh. Gosti su nešto lošije otvorili prvi period, koji su izgubili 21:20.

No, u drugih 10 minuta tim Marka Trbića je zaigrao izvanredno, a rezultat takve igre je bila sigurna prednost na poluvremenu 31:38. Sloboda se trznula koncem treće četvrtine, poravnala na 54:54, ali je u posljednjih deset minuta Spars naveo vodu na svoj mlin i zasluženo slavio.

Nikolić sa 23 i Vrabac sa 19 su bili najefikasniji u prvaku A1 lige, dok je kod domaćih Tanasilović postigao 17, a Glavinić 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.