Sparsi ostali bez finala u Rimu

Unicaja bolja od Sparsa

Sparsi ostali bez finala u Rimu

M. Šljivak

Juniori OKK Spars iz Sarajeva, poraženi su večeras u trećem kolu kvalifikacionog turnira za Final Four Eurolige od Unicaje iz Malage rezultatom 82:67.

Unicaja je bolje ušla u meč. Uspjeli su povesti 15:9, ali se bh. predstavnik vratio u meč. Uspjeli su preokrenuti rezultat, te su nakon prve dionice imali dva poena prednosti, 22:20.

Druga četvrtina je odlučila pobjednika ove utakmice. Unicaja pogađa gotovo sve, Sparsi ništa, pa je španski tim ovaj dio utakmice dobio s 25:6. 

Na odmor se otišlo sa plus 17 u korist tima iz Malage (45:28).

Uspjeli su Sparsi tijekom treće dionice da spuste zaostatak na minus 11. Međutim, nisu imali snage za potpuni preokret do kraja utakmice. Unicaja je bez većih problema privela meč kraju, te je došla do pobjede koja ih vodi u finale turnira.

Carlos Corts je predvodio Unicaju sa 19 poena u ovom susretu, dok je kod Sparsa duo Atić-Manjgafić ubacio po 15.

Sparsi će za treće mjesto igrati protiv Bamberga, dok je protivnik Unicaje u finalu Stellaazzurra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.