Sparsi poraženi na Pecari

Liga 4

Sparsi poraženi na Pecari

M. Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su u drugom kolu Lige 4 košarkaškog prvenstva BiH sarejevske Sparse rezultatom 75:60.

Dobro su gosti iz Sarajeva otvorili meč, te su na sredini igre u prvoj četvrtini imali šest poena prednosti 13:7. Ipak, Široki odigrava mnogo bolje završnicu prve dionice, nakon koje su imali poen prednosti 16:15.

Široki je cijelim tijekom druge četvrtine imao prednost. Sparsi međutim nisu dopustili da Široki ode na dvocifrenu prednost, a na odmor je domaći sastav otišao s pet poena prednosti 40:35. 

Sparsi su serijom od 5:0 došli do izjednačenja u nastavku susreta 40:40. Međutim, Široki je ponovo podigao svoju igru, te su svoju prednost na ulasku u posljednju dionicu podigli na 12 poena, 56:44.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bez većih problema je Široki priveo susret kraju u posljednjoj dionici. Mladi tim Sparsa nije uspio pružiti veći otpor, te je na kraju domaći tim slavio pobjedu. 

Jones je vodio Široki do pobjede s 24 poena, dok je Josipović za Sparse ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.