Sparsi poraženi od GBA na kvalifikacionom turniru Eurolige

Poraz juniora sarajevskog tima

Sparsi poraženi od GBA na kvalifikacionom turniru Eurolige

E. Čaušević

Juniorska ekipa Spars Ziraat Bank poražena je danas od Get Better Akademije (GBA) iz Praga u okviru prvog kola grupe B kvalifikacionog turnira Eurolige koji se igra u Beogradu.

Sparsi već šestu godinu zaredom učestvuju na ovom kvalifikacionom turniru Eurolige, a prvi meč ovogodišnjeg izdanja odigrali su danas protiv GBA iz Praga. Sarajevski tim na kraju je poražen sa 54:46.

Juniori Sparsa bolje su otvorili ovaj meč, te su u jednom trenutnu imali vodstvo od 11:9. Ipak, nakon toga češki tim je zaigrao dosta bolje, te je nevjerovatnom serijom poveo sa 23:13. Sparsi su se u finišu druge četvrtine uspjeli vratiti na jednocifreni zaostatak, ali su na pauzu otišli sa 11 poena zaostatka (31:22).

U četvrtoj četvrtini Sparsi su se vratili u igru, te su uspjeli doći na samo pet poena zaostatka minutu prije kraja meča (50:45). Sparsi su imali priliku da smanje i tu prednost, ali nisu uspjeli iskoristiti napad. Mora se priznati da je izuzetno loš šuterski dan na kraju koštao Sparse. Juniori Sparsa su čak 23 puta pokušali za tri poena, ali su imali samo četiri uspješna pokušaja.

Najefikasniji u ekipi Spara u današnjoj utakmici bio je Tarik Biberović sa 14 poena, dok je Semir Karić dodao devet. U ekipi GBA istakao se Marek Welsch sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi