Sparsi poraženi u Laktašima

Poraz Sparsa u Ligi 4

Sparsi poraženi u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u Laktašima sarajevsku ekipu Spars 69:50 u susretu prvog kola Lige 4 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta dobru košarku. Iako je Igokea prvi period dobila 18:13, Sparsi se nisu predavali, te su u drugoj četvrtini u nekoliko navrata opasno prijetili Igosima. Na poluvremenu je Igokea imala samo dva poena prednosti, 32:30.

Međutim, nastavak susreta donosi pad u igri mladog tima iz Sarajeva. Igokea je treći period igre dobila sa 22:10, te su u posljednju četvrtinu ušli s 14 poena prednosti, 54:40.

Bez problema je domaći tim sačuvao prednost u posljednjoj četvrtini, te su zasluženo stigli do pobjede. 

Draško Knežević je u pobjedničkom sastavu ubacio 13 poena, dok je kod Sparsa isti broj poena upisao Josipović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.