Sparsi pregazili Igokeu za naslov prvaka BiH

Liga mladih

Sparsi pregazili Igokeu za naslov prvaka BiH

M. Šljivak

Juniori KK Spars osvojili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Sarajevski tim je u finalu Lige mladih pregazio Igokeu u finalu s uvjerljivih 105:39.

Bez većih problema je sarajevski tim stigao do pobjede u ovom meču. Već nakon prve četvrtine je bilo plus 21, 27:6, da bi na poluvrijeme otišli sa plus 45, 64:19.

Nastavak također donosi mnogo bolju igru Sparsa. Prednost se iz napada u napad povećavala, a na kraju je Igokea poražena sa 66 poena razlike.

Sparse je do pobjede vodio Edin Atić sa 23 poena, devet skokova i pet asistencija. Alija Pirić je dodao 18, a Fahrudin Manjgafić 15 poena uz osam skokova.

Rajković je kod Igokee ubacio devet poena...

Pored juniora Sparsi su naslove prvaka BiH osvojili u kadetskoj i pionirskoj selekciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.