Sparsi pregazili Široki, Durmo briljirao

Pobjeda sarajevskog tima

Sparsi pregazili Široki, Durmo briljirao

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa pobijedili su Široki rezultatom 91:63 u susretu 15. kola Lige 10 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sarajevski tim je tokom kompletnog meča dominirao i na kraju je sasvim zasluženo stigao do pobjede, devete u sezoni.

Već nakon prvog poluvremena je bilo jasno kako tim s Pecare nema šta tražiti u Sarajevu. Predvođeni sjajnim Ibrahimom Durmom Sparsi su do poluvremena stvorili 20 poena prednosti (50:30) i pobjednik se već u tim trenucima znao.

Široki u nastavku nije uspio da se vrati. Naprotiv, doživjeli su potpuni debakl, a prednost se iz napada u napad povećavala. Na kraju su Sparsi upisali veoma važnu pobjedu do koje ih je vodio sjajni Durmo sa double-double učinkom od 28 poena i 13 skokova.

Liga 10, 15. kolo:

Spars - Široki 91:63 (26:15, 24:15, 21:13, 20:20)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SPARS: Spasov 2, Jovanović 22, Mičić 2, Vukasović 2, Babović, Manjgafić 2, Kovačević 16, Stepanović 5, Bašić 8, Durmo 28, Pirić, Đuković 4.

ŠIROKI: Pervan, Soldo, Kaštropil 8, Močnik 16, Čolak 10, Peršić 8, Zubac 4, Karačić 2, M.Drežnjak 6, D.Drežnjak 10, Batinić, Damjanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi