Sparsi preko Žalgirisa do prve pobjede u Madridu

Trijumf našeg tima

Sparsi preko Žalgirisa do prve pobjede u Madridu

Juniori OKK Spars su prilično lagano savladali Žalgiris iz Kaunasa u prvom kolu grupne faze Euroleague Adidas Next Generation turnira koji se održava u Madridu. Konačan rezultat glasio je 69:60 u korist sarajevskog kluba.

Pored Žalgirisa, u ovoj grupi se nalaze još Crvena Zvezda i Unicaja Malaga. U drugoj grupi učestvuju Real Madrid, Insep Paris, Stellazzurra Rome i VEF Riga. 

S obzirom na činjenicu da se juniorski sastav Sparsa do sada nije susretao sa Žalgirisom, Litvanci su bili svojevrsna nepoznanica za Sarajlije i bilo je zanimljivo vidjeti kako će izabranici Mirze Trnke odigrati prvu utakmicu grupne faze.

Sparsi su furiozno ušli u ovaj susret i već nakon pet minuta napravili pristojnu prednost od petnaest poena razlike (17:2). Do kraja prve četvrtine Sparsi su limitirali Litvance na još samo četiri poena, pa je nakon prvih deset minuta rezultat glasio 24:6.

U drugom periodu Sparsi su nastavili sa odličnom igrom, ali su i košarkaši Žalgirisa izgledali dosta bolje nego u prvoj četvrtini. Ipak, nisu uspjeli smanjiti prednost Sarajlija iz prve četvrtine, jer je druga četvrtina okončana rezultatom 19:19, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 43:25.

Treća dionica donosi mali pad u igri izabranika Mirze Trnke, ali Litvanci nisu uspjeli prići ispod 13 razlike zaostatka, s obzirom na to da su ovu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 18:13. U posljednjih deset minuta ušlo se pri rezultatu 56:43.

U posljednjoj četvrtini juniori Žalgirisa nisu uspjeli ugroziti stečenu prednost Sparsa koji su na kraju upisali pobjedu rezultatom 69:60.

Ubjedljivo najbolji pojedinac susreta bio je Edin Atić sa 22 poena, 9 skokova i 3 asistencije. Emir Ahmedić je upisao double-double učinak sa 14 poena i 10 skokova, a Amar Gegić je dodao 11 poena, 4 skoka i 5 asistencija.

OKK Spars: Čampara, Arslanagić 5, Atić 22, Durak, Durmo, Gegić 11, Penava 6, Manjgafić 9, Bajo 2, Jahić, Ahmedić 14, Pirić.

Žalgiris Kaunas: Beliauskas 9, Andruskevicius, Zilinskas, Stankevicius, Kulboka 7, Kararinas, Dieninis, Masiulis 11, Velicka 3, Varnas 9, Echodas 11, Birutis 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti