Sparsi sa Armanijem, Virtusom i Unicajom u borbi za Madrid

Četrvrti put na omladinskom turniru Eurolige

Sparsi sa Armanijem, Virtusom i Unicajom u borbi za Madrid

Omladinski košarkaški klub Spars igrat će i ove godine na omladinskom kvalifikacionom turniru Eurolige. Turnir je na rasporedu od 27. do 29. decembra. 

Sparsi će se na turniru u Rimu boriti za plasman u Madrid na završni turnir juniorske Eurolige. Završni turnir juniorske Eurolige na rasporedu je za vrijeme Final foura za seniore u Madridu. 

Sarajlije će plasman u Madrid kroz grupnu fazu boriti sa Armani Milanom, Virtus Bolognom i Unicajom iz Malage. Sparsi sa Milanom igraju 27. decembra, dok je duel sa druga dva protivnika na rasporedu dan kasnije. 

Drugu grupu čine Stellazurra Basketball Academy, Brose Baskets iz Bamberga, Maccabi iz Tel Aviva i zagrebačka Cedevita. Upravo to su mogući protivnici Sparsa ukoliko naš tim izbori finale. Samo pobjednik turnira u Rimu zaigrat će na završnom turniru u Madridu. 

Sparsi su 2012. godine izborili plasman na završni turnir juniorske Eurolige u London. Tada su u finalnom susretu slavili protiv Fenerbahčea rezultatom 73:55. Ostaje nam da vidimo da li, "neki novi klinci", predvođeni Edinom Atićem mogu ponoviti rezultat koji su ostvarili Adin Vrabac, Nedim Buza, Aleksej Nikoli i Đoko Šalić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.