Sparsi slavili u gostima kod Zrinjskog

Premijer liga BiH

Sparsi slavili u gostima kod Zrinjskog

Košarkaši sarajevskih Sparsa slavili su večeras pobjedu u gostima kod Zrinjskog sa 88:74 u okviru 16. kola Premijer lige BiH.

Domaći su mnogo bolje otvorili meč pa su poveli nakon prve dionice sa 26:18. Oni su bili bolji i u drugoj dionici koju su riješili u svoju korist sa 18:14 i na poluvrijeme su otišli sa 12 poena razlike.

Ipak, Sparsi se nisu predali, a o njihovoj trećoj četvrtini će se još dugo pričati. Naime, sarajevska ekipa je taj period dobila sa 30:12 i rezultat su okrenuli u svoju korist. Odigrali su i veoma dobru posljednju četvrtinu koju su dobili sa 26:18 i na kraju su slavili pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Jovanović sa čak 27 poena, dok je Kovačević postigao poen manje. S druge strane, Durasović je ubacio 22, a Knežević 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi