Sparsi slavili u Kaknju

Kup BiH sistema A

Sparsi slavili u Kaknju

E. Škorić

Košarkaši Sparsa slavili su u Kaknju i tako izborili finale Kupa BiH sistema A.

Sparsi su u Kaknju slavili sa 79:74, te će igrati u finalu Kupa sistema A protiv Slobode. Najuspješnika ekipa iz sistema A igrat će na finalnom turniru Kupa protiv pobjednika kupova RS i HZ HB.

Nakon pet minuta gosti iz Sarajeva su vodili 14:11, ali na kraju prve dionice je bilo 27:21 u korist domaćeg tima. Na poluvremenu Sparsi su imali poen prednosti (47:46).

Nastavila se velika borba u trećoj dionici, te u četvrtoj. Pet minuta prije kraja, tim Mensura Bajramovića je vodio 66:65, a na kraju je trijumfovao sa 79:74.

Nikola Gajić je s 21 poenom bio najbolji kod gostiju, dok je Brown ubacio 18, a Dino Hodžić 14 poena. Željko Palavra je bio najefikasniji kod Kaknja sa 16 poena, dok je Obrad Tomić ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi