Sparsi srušili i Unicaju, Buza postigao 31 poen

Odlične igre Sparsa na kvalifikacionom turniru

Sparsi srušili i Unicaju, Buza postigao 31 poen

Svoju drugu utakmicu na juniorskom kvalifikacionom turniru Eurolige večeras je odigrala ekipa Sparsa, a protivnik je bila favorizovana Unicaja iz Malage. Španci nisu imali odgovor za igru Sparsa, a naš predstavnik je slavio, 77:70.

Prvih deset minuta naša ekipa odigrala je odlično. Nedim Buza vodio je svoju ekipu u prvoj četvrtini, a Sparsi su prvih deset minuta riješili u svoju korist, rezultatom, 22:14. U nastavku nešto bolja igra Unicaje, a ekipa iz Malage je tri minute prije kraja prvog poluvremena imala tri poena zaostatka. Na odmor su Sparsi otišli sa vodstvom, 32:27. 

 

Početkom treće četvrtine dominacija Sparsa, a naša ekipa je u prve četiri minute nastavka napravila seriju, 15:3. Naša ekipa je u posljednjih deset minuta ušla sa vodstvom, 56:43. Sparsi su bez većih problema zadržali prednost do kraja i slavili, 77:70.  

 

Najefikasniji u redovima naše ekipe bio je Nedim Buza sa 31 poenom, dok je Šalić dodao 20. Kod Unicaje po 14 su postigli Soluade i Montoro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.