Sparsi stigli do pobjede protiv Varde

20. kolo Lige 12

Sparsi stigli do pobjede protiv Varde

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Košarkaši Sparsa ostvarili su pobjedu protiv Varde (92:83) u okviru 20. kola Lige 12 za košarkaše.

Sparsi su danas u Skenderiji upisali svoju 15. pobjedu u ovoj sezoni Lige 12, a sarajevska ekipa bila je bolja od Varde. Domaći su sjajno otvorili utakmicu protiv Varde i nakon prve četvrtine imali su deset poena prednosti (25:15).

Ipak, gostujuća ekipa u drugoj dionici je zaigrala mnogo ozbiljnije (18:17) i uspjeli su da prvo poluvrijeme završe samo sa jednim poenom zaostatka.

Sparsi su u trećoj četvrtini konstantno čuvali stečenu prednost, te su ovu dionicu dobili sa 24:18. U posljednjoj dionici utakmice Varda je pokušaja da drži korak za Sparsima, te su se u nekoliko navrata uspjeli približiti na samo pet poena zaostatka. Ipak, to je bilo sve što su mogli u ovoj utakmici, te su Sparsi na kraju slavili sa 

Najefikasniji u ekipi Sparsa večeras je bili su Nikola Gajić i Brown sa po 19 poena, dok je 17 poena dodao Kenan Bajramović. U gostujućem timu istakao se Dželetović sa 23 poena, te Tomašević sa 21 poenom.

Liga 12, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Spars - KK Varda 92:83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi