Sparsi u Bileći nastavili pobjedničku seriju

Pobjedom krotiv KK HEO

Sparsi u Bileći nastavili pobjedničku seriju

Košarkaši sarajevskog Sparsa slavili su na gostovanju protiv KK HEO iz Bileće rezultatom 67:50.

Od starta je to bila egal utakmica u kojoj su se dvije ekipe povremeno smjenjivale u vodstvu, da bi Sparsi tek u posljednjoj četvrtini riješili pitanje pobjednika u ovom susretu.

Sjajnom igrom u finišu je tim iz Sarajeva prelomio utakmicu u svoju korist i došao do nove ligaške pobjede u ovoj zaostaloj utakmici drugog kola Lige 12. Posljednju dionicu su gosti dobili rezultatom 25:10.

Najefikasniji u redovima pobjedničkog tima bili su Nedim Buza i Nikola Đurazović sa po 16 odnosno 14 poena. U redovima poraženog tima iz Bileće najviše se istakao Petković sa 18 ubačenih poena.

Liga 12, 2. kolo:
KK HEO - OKK Spars 50:67 (8:9, 15:17, 17:16, 10:25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.