Sparsi u grupi sa Unicajom, Crvenom Zvezdom i Žalgirisom

Omladinska Euroliga

Sparsi u grupi sa Unicajom, Crvenom Zvezdom i Žalgirisom

Juniori Sparsa dobili su pozivnicu za učešće na završnom turniru omladinske Eurolige, najprestižnijeg takmičenja za mlade igrače u Evropi. Sparsi će se takmičiti u vrlo jakoj grupi sa Unicajom, aktuelnim osvajačem omladinske Eurolige Crvenom Zvezdom, te veoma jakim sastavom Zalgirisa iz Kaunasa.

Ipak, prije završnice Eurolige, Sparsi će uzeti i učešće na juniorskom turniru sarajevskog Šestoaprilskog turnira. Povodom nastupa na u završnici omladinske Eurolige, medijima se obratio Mirza Trnka, trener juniorskog tima:

"Marko je rekao da ga je poziv iznenadio, ali mene nije u tolikoj mjeri. Ljudi koji odlučuju o tome koje klubove da pozovu pratili su naš rad na turniru u Rimu gdje smo igrali sjajno i vjerovatno su bili zadovoljni onim što su vidjeli. Pozvali su nas ispred klubova koji imaju sjajan lobi i koji su velika imena i to nešto govori o radu u našem klubu", riječi su Trnke, koji je potom dodao:

"Naše rivale iz grupne faze dobro poznajemo. Sa Unicajom smo već igrali, izgubili smo taj meč, ali to je bila druga utakmica koju smo igrali taj dan i možda nije najbolji pokazatelj naše snage. Sa Crvenom Zvezdom smo igrali u Beogradu i pobijedili smo ih, iako im nisu igrala tri igrača koja su sada u kadru. Zalgiris je osvojio turnir u Litvaniji i jasno je da se radi o odličnoj ekipi. Mi na turnir ne idemo kao turisti, pokušat ćemo se predstaviti u što boljem svjetlu i vjerujem da ćemo i uspjeti, jer je ova ekipa prepuna mladih i kvalitetnih košarkaša."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.