Sparsi u uzbudljivoj utakmici poraženi od Barcelone

Juniorska Euroliga

Sparsi u uzbudljivoj utakmici poraženi od Barcelone

Ekipa Sparsa poražena je u drugom kolu grupe B juniorske Eurolige od Barcelone. Katalonska ekipa je bila bolja rezultatom 49:53

Naša ekipa je susret otvorila nešto slabije te je  prvu četvrtinu završila sa četiri poena zaostatka (11:15). U drugoj četvrtini španska ekipa je povećala prednost na +6 (16:22), ali je u drugom poluvremenu uslijedila dosta bolja igra našeg predstavnika.

 

Poenima Buze, Ferhatbegovića i Šalića naša ekipa je prešla i u vodstvo te je u posljednju četvrtinu ušla sa prednošću od 32:30.

 

Ipak, u posljednjih 10 minuta, katalonska ekipa je ubacila u brzinu više, preuzela je vodstvo te ga do kraja nije ispuštala. Završnica je bila uzbudljiva, ali su više koncentracije imali igrači španske ekipe.

 

Najefikasniji kod naše ekipe bio je Nedim Buza sa 14 poena i 12 skokova. Đoko Šalić je dodao 12 poena, a briljirao je i skakački sa 16 skokova. U redovima Barcelone, izdvojio se Marc Garcia sa 21 poenom i pet skokova.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.