Sparsi ubjedljivi protiv Radnika

Utakmica 18. kola Lige 12

Sparsi ubjedljivi protiv Radnika

E. Čaušević

Košarkaši Sparsa stigli su do ubjedljive pobjede protiv Radnika (88:75) u okviru 18. kola Lige 12 BiH.

Sparsi su na domaćem parketu bez većih problema stigli do svoje nove pobjede u ovogodišnjoj sezoni Lige 12. Sarajevska ekipa sjajno je otvorila meč, a u prvoj četvrtini utakmice slavili su sa 28:17. Druga četvrtina bila je i ubjedljivija za Sparse (27:15).

U drugom poluvremenu utakmice Sparsi su igrali nešto opuštenije jer su imali ubjedljivu prednost. Treća dionica bila je izjednačena (19:19). Opuštena igra Sparisima mogla se osveti u četvrtoj dionici u kojoj su gosti igrali fantastično i u jednom trenutku imali su samo deset poena zaostatka. Ipak, to je bilo sve što su uspjeli uraditi u večerašnjoj utakmici u Skenderiji.

Najefikasniji u ekipi Sparsa bili su Troran Brown i Nikola Gajić koji su ubacili po 17 poena, dok je Kenan Bajramović dodao 16. U gostujućoj ekipi istakao se Mujo Tuljković sa 23 poena, a Darko Damjanović dodao je 20 poena.

Liga 12, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Spars - KK Radnik 88:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi