Sparsi žele pobjedu protiv Čelika: "Bitan nam je i Kup"

Održana press konferencija

Sparsi žele pobjedu protiv Čelika: "Bitan nam je i Kup"

E. Škorić

U prostorijama OKK Spars održana je press konferencija povodom naredne dvije utakmice koje će ova ekipa odigrati. 

Prva je već na rasporedu sutra, kada će Sparsi snage odmjeriti sa zeničkim Čelikom u okviru finala Kupa sistema A, dok će za vikend gostovati u Kaknju kod istoimene ekipe u okviru muškog košarkaškog prvenstva.

Medijima se prvo obratio trener ekipe Marko Trbić te dao svoje viđenje naredne dvije utakmice.

"Kada je u pitanju utakmica protiv Čelika, pobjednik sutrašnje utakmice je učesnik finalnog turnira, a mi imamo ambicije da osvojimo i Kup pa je i ova utakmica jako značajna za nas. Sa maksimalnim oprezom dočekujemo ovu utakmicu jer Čelik sigurno može napraviti probleme, iako njihova pozicija na tabeli to i ne pokazuje. Za utakmicu protiv Kaknja će nam biti potrebno mnogo više nego do sada, pogotovo jer posljednjih mjesec dana i nismo na najboljem nivou, ali nadam se da ćemo od utakmice u Kaknju igrati sve bolje. Bit će jako teško pobijediti tamo jer i Kakanj ima visoke ambicije te želi plasman u Superligu. Što se tiče povrijeđenih igrača, Nikolić neće nastupiti ni sutra."

Medijima se obratio i mladi igrač sarajevskog tima, Nedim Buza.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Što se tiče utakmice sa Čelikom, idemo na pobjedu jer želimo na završnicu Kupa, kojeg želimo da osvojimo. Najbitnije da igramo jaku odbranu i zaustavimo njihove najbolje igrače i mislim da onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Što se tiče poraza protiv Leotara, on je došao poprilično neočekivano jer smo prije svega bili previše opušteni. Poraz nam je dobro došao i kao opomena da radimo još više i da ispravimo naše greške pred najvažnije utakmice."

Utakmica između Sparsa i Čelika na rasporedu je sutra od 18h u KSC Skenderija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.