Sparsima derbi protiv Bosne, Sloboda uvjerljiva

Odigrano posljednje kolo Lige 12

Sparsima derbi protiv Bosne, Sloboda uvjerljiva

E. Škorić, foto: A. Balić

Sparsi su u derbiju deklasirali Bosnu rezultatom 82:59 i tako na najbolji način završili regularni dio sezone.

Sparsi su regularni dio sezone okončali sa čak 16 pobjeda i šest poraza, a protiv Bosne su upisali treću uzastopnu pobjedu. Izabranici trenera Marka Trbića s prve pozicije idu u Ligu 4. 

U sarajevskom derbiju sve je bilo jasno već nakon prve četvrtine u kojoj su Sparsi vodili 25:7. Do kraja utakmice Bosna se više nije uspjela oporaviti, a na kraju je doživjela težak poraz od 23 koša razlike (82:59).

Josipović je sa 21 poenom predvodio Sparse, dok su Vrabac i Nedim Buza ubacili po 10 poena. Damjanović je na drugoj strani ubacio 13 poena, Demić 11. 

Uz Sparse u Ligu 4, gdje ih čekaju Igokea i Široki Brijeg, ide i Mladost iz Mrkonjić Grada, koja se od Lige 12 oprašta porazom u ovoj sezoni. Mladost je sa 76:67 izgubila od Građanskog u gostima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Domaće je do pobjede vodio Janjušević sa 24 poena. Kod Mladosti Svilar je ubacio 14, a Tomić 13 uz 12 skokova. Trećeplasirana Varda doživjela je težak poraz u Tuzli. Sloboda je slavila sa 87:58. Ravnopravno su domaći igrači raspodijelili poene. Tanasilović je ubacio 15, eršić i Hadžifejzović po 14, Cook i Džambić po 13 poena... Cook je imao double-double učinak jer je uz 13 poena imao i 10 skokova.

Zrinjski je u Mostaru sa 87:68 porazio Leotar. Albijanić je sa 17 poena predvodio Plemiće, dok je Vukadinović briljirao kod Trebinjaca sa 27 poena. Dodajmo da je Čapljina sa 72:75 poražena na svom parketu od Radnika iz Bijeljine, dok je Posušje sa 81:77 savladalo Kakanj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.