Sparsima pripao gradski derbi, novi poraz Bosne Royal

Liga 12

Sparsima pripao gradski derbi, novi poraz Bosne Royal

E. Škorić

Košarkaši Sparsa savladali su Bosna Royal sa 72:68 u gradskom derbiju koji je odigran u sklopu 15. kola Lige 12.

Sparsi su nastavili seriju pobjeda i protiv gradskog rivala stigli do nevjerovatnog omjera 15-0, dok je ekipi Bosna Royal ovo bio 11. poraz.

Gostima je pripala prva dionica (19:17), ali su u drugih 10 minuta ubacili svega osam poena. Ni Sparsi nisu bili posebno razigrani, pa je ta četvrtina okončana rezultatom 13:8.

Bosna Royal je razbijena u trećoj četvrtini (26:13), ali se uspjela vratiti i doći na minus dva (68:66) 30-ak sekundi prije kraja utakmice, no Sparsi su uspjeli meč privesti kraju onako kako su željeli.

Glogovac je predvodio Sparse sa 21 poenom i pet skokova, dok je Mujić na drugoj strani ubacio 20 poena uz osam skokova, a Rešidović 15 poena uz četiri skoka. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj je sa 75:70 slavio u gostima kod Građanskog. kakanjci su ostvarili devetu pobjedu, Građanski je pretrpio sedmi poraz. Palavra sa 15, te Merdanović i Peljto sa po 14 poena bili su najbolji u gostujućem timu, dok je Boljkovac kod Građanskog ubacio 18, a Pantić i Erkić po 17.

Mladost je demolirala Vardu sa 73:53, a tim iz Mrkonjić Grada je sve riješio u drugoj četvrtini (23:8). Svilar sa 17 i Đuranović sa 15 predvodili su Mladost, dok je Janković sa 14 poena bio najbolji u timu gostiju iz Višegrada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.