Split na krilima Kedže savladao Zrinjski

Meč 1. kola ABA 2. lige

Split na krilima Kedže savladao Zrinjski

U premijernoj utakmici u novoformiranoj ABA 2. ligi košarkaši mostarskog HKK Zrinjskog poraženi su u kultnoj splitskoj dvorani Gripe od domaće ekipe Splita. 

Konačni rezultat sugerira da su Splićani lako dobili ovu utakmicu, no 32 minute ovog susreta Plemići su bili u samom egalu, a onda je ponestalo energije, što su domaći predvođeni fenomenalnim Kedžom iskoristili i na kraju slavili s naizgled uvjerljivih 90:76. 

Ekipa Sportsport.ba uživo je nazočila prvoj utakmici Mostaraca u ABA 2.ligi, te nazočila simultanki pomenutog Matea Kedže koji je postigao 37 koševa i praktički sam uništio Zrinjski. 

Kod Mostaraca po 20 poena postigli su Miličević i Brummit, a izostao je učinak nekih iskusnijih košarkaša. Ovo natjecanje nastavlja se već u srijedu, kada će Zrinjski na B.Brijegu ugostiti sarajevsku Bosnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi