Sretno šampioni: Kadeti otputovali u Španiju!

Bh. tim otputovao u Zaragozu

Sretno šampioni: Kadeti otputovali u Španiju!

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Španiju.

Izabranici Josipa Pandže su u 13 sati odletjeli iz Dubrovnika za Zaragozu, gdje se od 23. juna do 3. jula igra Svjetsko prvenstvo do 17 godina.

Debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu reprezentacija BiH će imati u grupi D sa selekcijama Dominikanske Republike, Francuske i Južne Koreje, a prvenstvo se otvara u četvrtak kada igramo s Dominikancima.

Zatim slijede dueli s Francuskom i Korejom, te potom križanje s grupom C, gdje se nalaze selekcije Kine, Australije, Finske i Kanade.

Na spisku su selektora Padnže su: Adi Alikadić, Emir Bačvić, Amar Barukčija, Semin Burko, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Aljoša Janković, Srđan Kočić, Vedran Mirković, Džanan Musa, Lazar Mutić i Miladin Vlačić.

Portal SportSport.ba će biti uz naše mlade košarkaše tijekom prvenstva i s mjesta događaja imaćete priliku vidjeti reakcije naših reprezentativaca iz utakmice u utakmicu.

Raspored susreta bh. reprezentacije:

23. juna: BiH - Dominikanska Republika (11.30)

25. juna: BiH - Francuska (16.30)

26. juna: BiH - Koreja (21.00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi