Šta ima veze što je Sikiraš sa Pala?

Njegovo košarkaško umijeće je, nažalost, palo u drugi plan

Šta ima veze što je Sikiraš sa Pala?

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je klapa koja je sve u našoj državi učinila beskrajno ponosnim. Njihovo osvojeno zlato ima najsjajniji mogući sjaj, i tačno je da je lijepo vidjeti dječake svih vjeroispovijesti, iz svih krajeva BiH okupljene na jednom mjestu, pod istom zastavom i sa jednim ciljem. Još je ljepše što su taj cilj uspjeli ostvariti i ispisati najljepšu sportsku priču.

Ti mladići su posljednjih dana top tema u BiH. Ljudi pričaju o Džananu, Njegošu i Josipu, o njihovim potezima na terenu i van njega, ali i o stvarima koje previše 'smrde' na politiku. Tužno je što smo u njima, po našem starom običaju, ponovo pretjerali.

Njegoš Sikiraš je jedan od dva ili tri najveća junaka naše reprezentacije sa Eurobasketa, ali je njegovo košarkaško umijeće apsolutno nepravedno potisnuto u drugi plan. Potenciranje toga što taj dečko dolazi sa Pala u početku je bilo simpatično i neobično, ali je s vremenom postalo previše degutantno.

I ne bi bio problem da je ostalo na tome. Navodne izjave Njegoša i njegove majke preplavile su domaće medije i tabloide, a u njima je izneseno toliko neistine da je na kraju i sam Sikiraš bio primoran javno se oglasiti o svemu.

"Velika je razlika između siromaštva i skromnosti, kao što je velika razlika između odbiti nekoga i odlučiti se za nekoga", napisao je Sikiraš povodom medijskih naslova o tome kako je odbio igrati za Srbiju, te kako sa svojom porodicom živi u teškim uvjetima kao podstanar.

Stiče se dojam da su preko leđa šesnaestogodišnjeg heroja Bosne i Hercegovine mnogi pokušali, ili još uvijek pokušavaju, zadovoljiti neke lične interese, i da za to ne biraju sredstva. Nije fer.

Zlatne dječake treba pustiti da uživaju i napreduju, a ne uvlačiti ih u priče koje nemaju veze sa košarkom. Njegoše, samo naprijed momčino!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.