Stanić upalio motore: Slavija krenula sa pripremama

Pripreme za predstojeću sezonu

Stanić upalio motore: Slavija krenula sa pripremama

D. Rakanović

Košarkaši Slavije sinoć su krenuli sa pripremama za predstojeću sezonu u kojoj će se takmičiti u Prvoj ligi RS-a.

Nekadašnjem igraču ovog kluba, a danas mladom treneru Srđanu Staniću na prozivku su se odazvali skoro svi igrači iz prethodne sezone. 

"Na prozivku su se odazvali svi igrači koji su i prošle godine nastupali za naš klub. Opravdano je, iz porodičnih razloga, odsutan Siniša Vasković, i Nenad Biberdžić koji je dobio slobodno do 1. septembra. Mislim da ćemo u dosta sličnom sastavu i ove godine da nastupamo. Prvom timu priključićemo nekoliko najtalentovaniji igrača iz mlađih kategorija od kojih očekujemo mnogo", rekao je za SportSport.ba Stanić. 

Trener Slavije je dodao da mu je želja dovesti pojačanje na visokim pozicijama. 

"U pregovorima smo sa nekim pojačanjima. Isključivo tražimo igrače na visokim pozicijama, koji će nam donijeti čvrstine i snage u reketu", naveo je Stanić.

Cilj Slavije u predstojećoj sezoni jeste sredina tabele. 

"Nadam se da ćemo ove godine napraviti iskorak, prošle godine je bio cilj borba za opstanak, mislim da bi ove godine trebali napraviti mali iskorak i biti u sredini tabele. Naravno, mnogo toga zavisi od zdravlja igrača i pojačanja koja uspijemo dovesti, tako da kada kompletiramo ekipu moći ćemo više o ambicijama kluba", rekao je Stanić,

Pripreme će odraditi u dvorani i na pomoćnom stadionu Slavije, a ukoliko se ukaže prilika ekipa će otići na jednu od okolnih planina kako bi odradila aerobni trening.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi