Stanojević: Pobjeda protiv Sparsa spasila bi nas od ponora

Trener Radnika pred duel sa Sparsima

Stanojević: Pobjeda protiv Sparsa spasila bi nas od ponora

M. Šljivak

Ekipa Radnika iz Bijeljine u posljednja dva kola Lige 12 ulazi sa imperativom pobjede protiv Sparsa i Radnika.

Trener ovog tima Bogdan Stanojević smatra kako njegovi košarkaši mogu pobijediti na svom parketu vodeću ekipu sarajevskih Sparsa. Za Radnik je ovo utakmica od velikog značaja u borbi za opstanak.

"Nemamo izbora, mi moramo da idemo na pobjedu u ovom susretu, jer smo na rubu ponora. Od prvog dana otkako sam ja u klubu, nismo izgubili nijednu utakmicu na svom parketu. Želimo nastaviti seriju pobjeda i protiv Sparsa. Biće izuzetno teško, ali mislim da će svi igrači dati sve od sebe kako bi stigli do pobjede. Sparsi su izuzetno kvalitetan protivnik, ali je za nas ovo utakmica sezone i moramo pobijediti", istakao je Stanojević.

Trener Radnika smatra kako ekipa Sparsa nema slabosti.

"Oni su ekipa koja nema slabosti. Dobro su popunjeni na svim pozicijama i jako teško je igrati protiv njih. S njima smo igrali jako neizvjesne utakmice, što nam daje nadu da im možemo parirati i u ovom susretu, te da možemo doći do pobjede koja nam puno znači. Raduje nas to što nemamo povrijeđenih igrača u ekipi".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi su uz Mladost iz Mrkonjić Grada učesnik Lige 4, doigravanja za prvaka BiH. Stanojević vjeruje kako uz nekoliko pojačanja, ova dva tima mogu pomrsiti račune Igokei i Širokom.

"Sparsi i Mladost ukoliko se pojačaju sa dva ili tri igrača, sasvim sigurno mogu parirati Širokom i Igeoki. Jedina prednost ovih ekipa je iskustvo igranja u regionalnoj ABA ligi, ali ako se Sparsi i Mladost pojačaju, mogu parirati favoritima", dodao je Stanojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije