Štemberger u zadnjim sekundama Igosima donio Euroligu?

Zvezda poražena u Laktašima

Štemberger u zadnjim sekundama Igosima donio Euroligu?

E. Škorić

U derbiju 18. kola ABA lige Igokea je savladala Crvenu zvezdu rezultatom 80:77 , te je tako osam kola prije kraja došla na korak do plasmana u Euroligu.

Naime, nakon večerašnje pobjede Igosi od svojih prvih partioca imaju tri pobjede više, samim tim veoma dobre šanse da na kraju regularnog dijela sezone osvoje prvo mjesto i osvoje Euroligu.

 

U prvoj četvrtini dosta izjednačena igra, a u drugu dionicu se ušlo pri rezultatu 18:18, da bi zatim u drugoj četvrtini Igokea došla na šest poena prednosti. S istom prednošću ušlo se i u zadnjih 10 minuta. 

 

Zvezda je dolazila u više navrata na minus dva-tri poena, ali bi se domaćin uvijek odvajao i na kraju uspio da sačuva prednost. 

 

Minut i 44 sekundi prije kraja Zvezda je došla ponovo na minus dva i ušli smo u veoma uzbudljivu završnicu.  Na minus i petnaest prije kraja Savović pogađa za 77:77. Igokea nije iskoristila svoj napad, ali ni Zvezda, nakon što je Savović faulirao Dozeta.  

 

Zvezda nije pogodila svoj napad, Rakočević je gađao za tri, a onda Štemberger u zadnjim sekundama pogodio za veliko slavlje Igokee.

 

Najefikasniji kod Igokee bio je Brkić s 15 poena, ubacivši čak četiri trojke iz pet pokušaja. Uz to imao je osam skokova i jednu asistenciju. Jorović je ubacio 13 poena, a Hammonds 12, koliko i Komatina.

 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod gostiju iz Beograda potencijalni bh. reprezentativac Savović je ubacio 16 poena, Nelson 15, a Katić 10.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti