Štemberger vodio Igokeu do pobjede nad Radničkim

ABA liga

Štemberger vodio Igokeu do pobjede nad Radničkim

E. Škorić

Košarkaši Igokee savladali su Radnički rezultatom 91:88 u pretposljednjoj utakmici četvrtog kola ABA lige.

Igokea nije najbolje otvorila sezonu. Izabranici Dragana Bajića upisali su poraze od beogradskih klubova Partizana i Zvezde, da bi u trećem kolu slavili u gostima kod Mega Vizure.

Četvrti put zaredom Igokea je odmjerila snage sa nekim srbijanskim predstavnikom. U Aleksandrovcu je u veoma dramatičnoj utakmici savladan Radnički iz Kragujevca.

Naefikasniji u redovima domaćih bio je Štremberger sa 28 poena i 4 asistencije, dok je Gordić ubacio 16 uz 4 skoka i 3 aistencije. Pratio ih je Jorović sa 10 poena, 6 skokova i 4 asistencije. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U redovima Kragujevčana Seeley je ubacio 17, Mlađan 15, a Marinović 11 poena. Kalinić je uz 12 poena dodao 4 asitencije i 3 ukradene lopte. U skokovima je dominirao Yarou sa 9 skokova, od čega 7 u defanzivnom dijelu.

Gosti su imali 28:20 na kraju prve četvrtine, ali je Igokea dobrom igrom u preostale tri dionice uspjela preokrenuti i na kraju ostvariti pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.