Stigli Bavčić i Gordić

Košarkaška reprezentacija BiH

Stigli Bavčić i Gordić

Košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine jučer i danas su se priključili Edin Bavčić i Nemanja Gordić, dok u timu još uvijek nema Ratka Varde i Olivera Stevića.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak se okupila na Ilidži, a u posljednja dva dana najboljim bh. košarkašima su se priključili Edin Bavčić i Nemanja Gordić, koji su opravdano kasnili.

"Bavčić je stigao sinoć, a Nemanja nam se priključio jutros", kaže u razgovoru za SportSport.ba selektor bh. nacionalnog košarkaškog tima Sabit Hadžić.

"Obavili smo i prve kondicione testove koji su prošli jako dobro i svi smo zadovoljni pokazanim rezultatima. Obavićemo još nekoliko testova, a onda od ponedeljka krećemo sa normalnim ritmom treninga i priprema".

Na okupljanju se još uvijek nisu pojavili Ratko Varda i Oliver Stević. Kakva je situacija sa njima?

"Obavili smo razgovor sa Vardom, koji nas je obavijestio kako ima povredu palca na nozi, te da više vjeruje doktorima u Beogradu, gdje želi obaviti preglede, pa će se priključiti naredne sedmice. Što se tiče Olivera Stevića, on se nije javio i prema njemu će se najvjerovatnije pokrenuti disciplinski postupak", dodao je Hadžić.

Naime, prema pravilniku FIBA-e, svaki košarkaš koji se ne odazove na pripreme reprezentacije bez valjanog razloga, podliježe suspenziji ukoliko to zatraži nacionalni savez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.