Bh. reprezentativac

Stipanović: Ambicije su visoke, moramo dati sve od sebe

M. Šljivak

Andrija Stipanović, košarkaški bh. reprezentativac i član Trabzonspora, smatra da je najbitnije pružiti maksimum na predstojećem Evropskom prvenstvu. 

"Okupili smo se prije četiri-pet dana i ovaj prvi period je najteži. Treniramo fiziku, ali to se u svakom slučaju mora odraditi. Sve u svemu, dobro treniramo i nadam se da ćemo zdravi dočekati pripremne utakmice", kaže Stipanović na početku razgovora za SportSport.ba. 

Stipanović ističe da će Teletović, Nurkić i Đedović mnogo faliti našoj reprezentaciji u francuskom Montpellieru. 

"Falit će nam, poznata je njihova kvaliteta. Ambicije su uvijek visoke i najbitnije je da damo sve od sebe na Evropskom prvenstvu. Šta bude, biće."

Izabranici Duška Ivanovića nalaze se u grupi zajedno sa Poljskom, Izraelom, Francuskom i Rusijom, čiji je nastup pod velikim upitnikom. Stipanović vjeruje da se možemo ravnopravno nositi sa pomenutim selekcijama. 

"Mislim da možemo. Nadam se da ćemo u tome trenutku doći u najboljoj mogućoj formi, te da ćemo nedostatak trojice igrača nadoknaditi odbranom i pokušati napraviti neki rezultat."

O eventualnoj većoj ulozi u reprezentaciji, Stipanović kaže:

"Ulogu koju mi pruži izbornik probat ću najbolje iskoristiti, a koja će uloga biti vidjećemo."

Na kraju razgovora osvrnuo se i na svoj klub. 

"Ambicije su visoke. Menadžment i trener su doveli dobre igrače i nadam se da će nas zaobići ozljede, te da ćemo odigrati sezonu bolju nego prošlu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti