Utakmica sa Velikom Britanijom za plasman na Eurobasket

Stipanović i Kikanović složni: Dat ćemo sve od sebe

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju će igrati treće kolo kvalifikacija za odlazak na Eurobasket protiv Velike Britanije u dvorani Mirza Delibašić. 

Prve dvije utakmice u Londonu sa Velikom Britanijom i Tuzli sa Islandom riješili smo u svoju korist. Danas je u hotelu Bosnia održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio generalni sekretar Harun Mahmutović, te Elmedin Kikanović i Andrija Stipanović. 

"Poslije utakmice sa Islandom imali smo vremena da analiziramo utakmicu i da se pripremimo za utakmicu sa Velikom Britanijom. Oni jesu izgubili šanse za odlazak na Eurobasket, ali znamo da nam niko neće pokloniti pobjedu. Moramo greške svesti na minimum," rekao je Kikanović i dodao: 

"Nadam se da neće biti praznih minuta i da ćemo svi biti na jednom visokom nivou. Nadam se da ćemo se nakon utakmice radovati plasmanu na Eurobasket. Ako i pobijedimo dat ćemo sve od sebe da slavimo i protiv Islanda i kao prvi odemo na Eurobasket," kaže Kikanović i dodaje: 

"Momci od prvog dana daju sve od sebe. Trudili smo se da ispunimo sve zadatke koje je selektor stavio pred nas. Žao mi je što nisu svi igrači tu, ali mi koji jesmo dat ćemo i dajemo sve od sebe," kaže Kikanović. 

"Želim se zahvaliti navijačima u Tuzli. Bilo je lijepo igrati pred takvom publikom. Moramo dati sve od sebe i da se plasiramo na Eurobasket. Nadam se da će dvorana biti ispunjena. Veselim se utakmici i jedva čekam da počne i da idemo mirne glave u Island," kaže Stipanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.