Stipanović ključan u pobjedi Cedevite, sjajan i Musa

ABA liga

Stipanović ključan u pobjedi Cedevite, sjajan i Musa

E. Škorić

Košarkaši Cedevite su u susretu sedmog kola ABA lige deklasirali Petrol Olimpiju sa 84:60.

Domaći sastav je ušao kao veliki favorit u ovaj meč i brzo je dokazao zašto je to tako. 

Cedevita je do kraja prve dionice imala plus osam (23:15), a istu prednost je hrvatski prvak imao i na poluvremenu, kada je rezultat glasio 36:28.

U trećoj četvrtini Cedevita stiže do dvocifrene prednosti, da bi u zadnjih 10 minuta raspoloženi domaći košarkaši bez većih problema stigli i do maksimalnih i konačnih 24 poena prednosti.

Bh. reprezentativac Andrija Stipanović je briljirao u pobjedi Cedevite, pa je za 26 minuta igre ubacio 18 poena uz pet skokova, tri asistencije, jednu ukradenu loptu i dvije blokade. 

Džanan Musa je ubacio 10 poena uz pet asistencija i tri skoka, te jednu blokadu. Dobri u timu Cedevite bili su Ukić i Nichols sa po 14 poena, Cherry je ubacio 11.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Što se gostiju tiče, dvocifren je bio tek Oliver sa 13 poena, svi ostali su bili jednocifreni na kraju. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi