Najefikasniji protiv Italijana

Stipanović: Najbitnije je da se uigramo za kvalifikacije

U porazu košarkaške reprezentacije BiH od Italije jedan od najbolji u ekipi Duška Ivanovića, kako u napadu, tako i u odbrani bio je centar Andrija Stipanović.

Uvijek požrtvovani i beskompromisni borac bio je naš sagovornik nakon susreta protiv Azzurra u kojem smo poraženi 75:70.

"Šteta je. Stvarno smo htjeli danas pobijediti. Bila je to druga utakmica pred publikom koja je došla u velikom broju, i htjeli smo pobijediti. Ipak, danas jednostavno nismo bili pravi. Još uvijek se uigravamo, pogotovo u napadu. Još uvijek sve akcije nisu dobro izrađene, ali opet mislim da je šteta što smo izgubili zbog naših navijača, ipak mislim da je ovo sve dio procesa kako bi bili pravi za kvalifikacije", rekao je najefikasniji bh. košarkaš u susretu sa Italijom.

Košarkaš turskog Trabzonspora bio je najučinkovitiji u bh. timu sa 16 ubačenih poena. 

"Ja uvijek pokušavam dati sve od sebe. Neka bude i poena, nekad ne, ali uglavom uvijek pokušavam dati sto posto pa šta bude", istakao je Stipanović.

Svakako je da će Međunarodni turnir koji je organizovao KSBiH u sklopu priprema za kvalifikacije na pravi način poslužiti kako selektoru, tako i igračima, kako bi što uigraniji dočekali početak kvalifikacija za Eurobasket.

"Tek smo počeli sa utakmicama. Važno je da se na ovom i na turniru u Italiji što bolje pripremimo, i da se probamo što bolje uigrati. Ipak, trening je jedno, a utakmica je drugo. Mislim da se na utakmicama možemo najbolje uigrati i pokazat. Idemo mi uvijek na pobjedu, ali mislim da to nije toliko bitno koliko je bitno da se dobro uigramo za kvalifikacije", rekao je jedan od najborbenijih igrača u rosteru Duška Ivanovića na kraju razgovora za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.