"Što je Mirza rekao nema veze s mozgom, on ne ide u Švedsku"

Mulaomerović na konferenciji

"Što je Mirza rekao nema veze s mozgom, on ne ide u Švedsku"

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine organizovao je danas press konferenciju povodom nemilih događaja koji su se desili pred kraj sinoćnje utakmice protiv Rusije u Mejdanu.

Na konferenciji su se obratili selektor reprezentacije Damir Mulaomerović i član Upravnog odbora Sejo Bukva.

"Ja sam imao potrebu da poslije sinoćnjih događnja vam se obratim i razjasnim neke stvari. Mirza je sinoć samoinicjativno poslije utakmice napustio svlačionicu i rekao da je završio sa reprezentacijom. Danas je imao konferenciju bez moje dozvole. Nisam mu dopustio da ode iz kampa reprezentacije", rekao je Mulaomerović.

"Mislim da kapiten jednog tima, način na koji se ponio pred kraj utakmice, nema pravo niti da se ponaša niti da radi te stvari koje je učinio. Kao kapiten ne smije da napusti tim, to je zadnji čovjek koji bi trebao napustiti reprezentaciju. Ja se s tim neću složiti. Sve to nema nikakvog opravdanja. Mi ovdje predstavljamo našu državu, a ne svako sebe. Moramo voiti računa kako se ponašamo. Što se tiče struke, reda rada i discipline, kako da držimo red i rad kad se kapiten ne drži tih stvari. Kada me on na početku priprema zove i kaže mogu li doći 17-tog. Ja ne sporim da je najbolji, ali Mirza sutra ne putuje u Švedsku. Da bi zaštititli integritet svih, tako smo odlučili. Napustio je reprezentaciju čiji je kapiten", dodao je.

"Danas je iznio toliko neistina na konferenciji i nepoštovanje prema struci. To nema veze s mozgom. Kasnio je na treninge i nije dolazio na sponzorske dogovore. Je li to red, rad i disciplina?", tvrdi Mulaomerović.

"Musa će biti najveća zvijezda. Ja ću ga staviti u Realiu ili Barceloni 40 minuta, on mora igrati naprosto. Daj Bože da taj momak uz Nurkića nas proslavi.

Pojavio se privatni doktor koji nije član doktorskog tima KS BiH pred put u Rusiju.

Je li red rad i disciplina ne pojaviti se u Rusiji. Došao je totalno nespreman. Imao je deset kila višak.  Ja sam se žrtvovao za sve samo da bi otišli na Eurobasket. Ne mogu prihvatiti njeguovu današnju konferenciju. S tim ne mogu da se složim. Ako neko samovoljno ode, on je otišao i on neće sutra biti s nama. Ovi momci su za mene najbolji na svijetu. Imali smo problema. Ja nisam nikada kukao niti ću ikada. Idemo sutra u Švedsku i dat ćemo sve od sebe. Musa je veliki projekat bh. košarke i BiH. ne treba da se brine za to. Nema Đedovića, ali sve su učinili ljudi iz Saveza da on igra.

Niko ne smije biti ispred reprezentacije, pa makar i Mirza Teletović. Ovo što je on rekao ne zaslužuje ni milimetar pažnje. Na ovaj način se odnositi prema saigačima, mislim da nema smisla. 

Je li to red rad i disciplina? Svako živ vidi da je on nespreman. Cijeli moj tim zna da je nespreman, ali smo trpili. Znali smo kakve ima kvalitete. Je li kapitenki što je došao nespreman? Je li to kapitenski? Sve što je Mirza radio, trpili smo zbog uspjeha reprezentacije. Čovjek je spavao u drugom hotelu. Sve je istina što me pitate. 

Mislim da nismo ostali potpuno bez šansi. Ja opet kaže, nisam nikada kukao. Napravili smo sve da i Nihad bude tu, ali to se nije moglo riješiti administrativno. Da sam na početku ciklusa, mnoge stvari bi napravio drugačije. Imamo još jednu utakmicu, napravit ćemo sve da pobjedimo. Mislim da Mirza nije smio da tako reagira. Moglo se sve ovo izbjeći da smo pričali sa Mirzom nakon meča, ali to nije bilo moguće. , rekao je Mulaomerović.

Podsjetimo da je nešto ranije u toku dana konferenciju održao i kapiten Mirza Teletović koji je poručio da nikada neće odustati od dresa reprezentacije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi