Stojanović: Radnik će igrati Premijer ligu BiH

Član UO KK Radnik

Stojanović: Radnik će igrati Premijer ligu BiH

D. Vejo

Košarkaši Radnika plasirali su se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, nakon što su u finalnoj seriji play-offa prvenstva Republike Srpske bili uspješniji od Sutjeske iz Foče (3:2).

Takmičenje u eliti neće doći u pitanje, ističu iz UO KK Radnik BN Basket.

"Radnik će igrati Premijer ligu BiH. Idemo u dobrom pravcu da zatvorimo budžet za iduću godinu. Isti mora da bude nešto veći jer se radi o takmičenju koji zahtjeva to. Prema prvim procjenama, biće nam potrebno između 150.000 i 200.000 KM", kazao je član OU KK Radnik iz Bijeljine, Tomica Stojanović.

Iskusni strateg Branislav Vićentić uradio je sjajan posao ove sezone. Njegovo mjesto u timu, ne dovodi se u pitanje.

"Trener Vićentić će ostati na klupi Radnika, ne vidim razlog zbog kojeg bi to bilo drugačije. Sklopio je dobru ekipu, koja je svoj kvalitet pokazala tokom minule sezone u Prvoj muškoj ligi Republike Srpske", dodaje Stojanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi