Strawberry ostaje u Ciboni, Planinić blizu dolaska

Vukovi žele u Euroligu naredne sezone

Strawberry ostaje u Ciboni, Planinić blizu dolaska

Hrvatski prvak, zagrebačka Cibona ima velike ambicije u ABA ligi naredne sezone. 

Svjedoči tome i dovođenje Nevena Spahije na klupu Vukova. Cibosi su objavili inforamciju da je ekipa iz Zagreba produžila ugovor sa Amerikancem, DJ Strawbeeyjem za još dvije sezone. 

Amerikanac je prošle sezone u ABA ligi bilježio 14.3 poena po susretu, te je imao 4.3 skoka i 2.7 asistencije po susretu. 

Vukovi su zainteresovani i za dovođenje Darka Planinića na posudbu iz redova Maccabija iz Tel Aviva. Kako tvrde izvori bliski klubu, bivši centar Širokog je jako blizu dolaska u zagrebački tim. Jedan od uvjeta Maccabija je da Cibona igra Eurocup. Vukovi su dobili poziv za drugo po jačini takmičenje u Evropi, pa je i dolazak Planinića jako blizu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti