Stručna komisija Košarkaškog saveza ne želi otkrivati imena

Traži se novi selektor reprezentacije BiH

Stručna komisija Košarkaškog saveza ne želi otkrivati imena

A. Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon odlaska Duška Ivanovića i dalje je bez selektora, a danas je održan sastanak Stručne komisije na kojem se razgovaralo o kandidatima za selektorsko mjesto BiH.

"Održali smo danas sastanak, razgovarali smo o imenu novog selektora, ali jos uvijek nemamo službeni stav po tom pitanju. Mi smo ti koji predlažemo, a Upravni odbor donosi odluku, tako da ne mora značiti da će naš prijedlog biti usvojen", rekao je za SportSport.ba član Stručne komisije Tiho Mustapić.

U bh. medijima se spekuliše sa nekoliko imena. Navodno su kandidati za preuzimanje užarene selektorske klupe košarkaške reprezentacije BiH Nenad Marković i sadašnji trener Igokee Dragan Bajić.

"Ne bih vam mogao ništa reći o tome osim da se radi o špekulacijama. Rekao sam vam, još nismo zauzeli službeni stav i to ćemo učiniti u narednih deset dana. Dostavit ćemo svoj prijedlog pa ćemo vidjeti", dodao je Mustapić.

Do promjena bi moglo doći i na klupama omladinskih selekcija.

""Vidjet ćemo. Pričamo i pričat ćemo o svemu, a o tom pitanju vam mogu reći moj privatni stav. Ne vidim razlog za promjenama u selekcijama koje su ostvarile dobre rezultate. Zašto da prekidamo jedan kontinuitet rada. To je moj privatni stav, a službeni od stručne komisije će se znati za desetak dana", rekao je Mustapić.

Stručnu komisiju Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čine Sulejman Begović, Dragan Bajić i Tihomir Mustapić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije