Student nakon produžetka slomio Prijedor

16. kolo Prve lige RS

Student nakon produžetka slomio Prijedor

U nedjelju su odigrane četiri utakmice 16. kola Prve lige RS.

Banjalučki Borac upisao je veoma bitnu pobjedu na svom terenu protiv ekipe Teslića (78:64), pa je tako napravio iskorak ka opstanku u Prvoj ligi.

Domaćina je do trijumfa vodio Mikeš sa 22 poena, a veliku pomoć imao je u Dragičeviću koji je dodao 14 koševa. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Nedinić sa 13 pogodaka.

Slavija je kod kuće ubjedljivo savladana od sastava Rogatice rezultatom (59:79), što im je bio 15 poraz u isto toliko utakmica. Najeifkasniji pojedinac meča bio je Okiljević sa 21 poenom, a kod domaćina jedini dvocifreni bio je Pinić sa 10 koševa. Rogatica je ovom pobjedom znatno uvećala šanse kada je u pitanju plasman u play-off. 

Drina je u Zvorniku slavila protiv Kozare iz Gradiške (66:62). Rović je za domaćina ubacio 25 koševa, a u redovima Gradiščana odskakao je Bilanović sa 14 poena. Zvorničani su nakon ovog susreta 10. sa omjerom 5-10, a Kozara 9. sa šest pobjeda i osam poraza.

U derbiju kola Student je u gostima savladao ekipu Prijedora 87:78 (11:27, 22:16, 16:11, 21:16, 17:8). Banjalučani su do pobjede došli nakon produžetka, a treba istaći da je domaćin prokockao četiri poena prednosti u finišu meča. U redovima gostiju najbolji je bio Nikolić sa 27 pogodaka, a sa druge strane bolji od ostalih bio je Stakić sa 26 koševa. 

Student se ovim trijumfom učvrstio na liderskoj poziciji, dok je Prijedor i pored poraza ostao na drugom mjestu.

Prva liga RS, 16. kolo

Borac - Teslić  78:64

Slavija - Rogatica  59:79

Drina - Kozara  66:62

Prijedor - Student  78:87 (nakon produžetka)

HEO - Sutjeska 73:57

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi