Student slavio u derbiju protiv Prijedora

Sjajan nastup Banjalučana

Student slavio u derbiju protiv Prijedora

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta su u 10., a ujedno i posljednjem kolu prvog dijela prvenstva savladali ekipu Prijedora rezultatom 64:71, po četvrtinama je bilo 11:10, 16:23, 24:20 i 13:18.

U prvoj četvrtini viđena je dosta čvrsta odbrana na obje strane, a nešto više konkretniji su bili domaćini koji su istu dobili rezultatom 11:10. Međutim, u nastavku se Banjalučani bude, pa preko raspoloženog Lončara dolaze do vodstva. Na odmor se odlazi s prednošću gostiju iz Banja Luke od šest poena (27:33).

Treći period, donio je nešto bolju partiju Prijedorčana koji isti riješavaju u svoju korist, te dolaze na minus dva (51:53). Ipak, izabranici Aleksandra Ćikića pokazali su više želje i htjenja, te posljednju dionicu dobijaju i tako slave u derbiju kola.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Bilanović s 22 postignuta poena, dok je to kod Studenta bio Lončar sa 20 te mu je ovo treća utakmica uzastopno kako nosi titulu glavnog protagoniste u svom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi