Student srušio Vardu HE u Banjaluci

Prva muška liga Republike Srpske

Student srušio Vardu HE u Banjaluci

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta večeras su u okviru 16. kola Prve muške lige Republike Srpske pred svojom publikom u "Kampusu" savladali ekipu Varda HE iz Višegrada rezultatom 84:58, po četvrtinama je bilo 14:20, 22:16, 25:13 i 23:9.

Prvi poen na meču postižu domaćini preko slobodnog bacanja koje pogađa Cumbo. Međutim, gosti na to odgovaraju serijom od 0:7. Nakon sedam minuta igre u prvoj četvrtini rezultat je glasio 3:15 u korist tima iz Višegrada. Ipak, Student se polako vraća u susret, ali prvi period pripada gostima (14:20).

Druga dionica dobro je počela za Vardu. Istu otvaraju trojkom, ali Banjalučani uzvraćaju polaganjem Tomića. Zatim, uslijedila je mini serija Višegrada od 0:4 za 16:27. Izabranici Aleksandra Ćikića nisu se predavali, prebacili su u veću brzinu te je s toga rezultat na semaforu minut prije odlaska na predah glasio 33:33. Do kraja četvrtine, oba tima postigla su po tri poena pa se na poluvrijeme odlazi pri ishodu 36:36.

Pauza je očigledno dobro došla banjalučkom sastavu koji treći period otvara serijom od 5:0. Nakon šest minuta igre u ovoj dionici, rezultat je glasio 57:40 u korist Studenta. Do kraja iste, Varda je uspjela da smanji razliku, te se s toga u posljednji period ušlo pri rezultatu 61:49.

Četvrti kvartal kao iz bajke za domaći sastav. Banjalučani ubacuju 23 poena, dok gostima dozvoljavaju svega devet, čime upisuju novi trijumf.

U pobjedi Studenta istakao se Tomić sa 25 poena, dok su kod protivnika s istim skorom (14) bili Sudžum, Ivanović i Stanimirović.

Student: Rajković (11), Pisić, Cumbo (7), Knežević, Lukić (7), Komnenović (3), Milaš, P. Lončar (8), Jokić, S. Lončar (13), Tomić (25) i Davidović (10).

Varda HE: Peković (10), Marković, Tasić (2), Nešković (4), Šimšić, Kojić, Javorac, Sudžum (14), Rosić, Ivanović (14), Tubić i Stanimirović (14).

Ostali rezultati:

Kozara - Borac 64:74

Teslić - HEO 78:85

Rogatica - Slavija 68:55

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti