Student započeo pripreme, Kujundžić novi šef

Počinje nova sezona

Student započeo pripreme, Kujundžić novi šef

M. Maksimović

Košarkaši Studenta u ponedjeljak su započeli pripreme za novu sezonu u kojoj će ih sa klupe predvoditi Domagoj Kujundžić. Uz Kujundžića u stručni štab Studenta činit će pomoćni trener Samir Lerić i kondicioni trener Marko Čavka.

Domagoj Kujundžić od 1996. godine bavi se trenerskim poslom. U KK Split vodio je sve kategorije do pionira do seniora, a jednu godinu je radio kao pomoćni trener u Cedeviti. Samostalno je vodio A-2 ligaša Hrvatsje Omiš, te stekao mnogo iskustva kroz rad sa mlađim reprezentativnim selekcijama susjedne nam zemlje.  Radeći sa mlađim kategorijama ostvario je zavidne rezultate, a s kadetima Splita 2014. godine postao je prvak Hrvatske. Pripremajući se za dolazak na klupu Studenta prikupio je mnogo informacija o stanju u bh. košarci. 

Student u narednom periodu planira odigravanje prijateljskih utakmica sa Univerzitetima u Hrvatskoj koja imaju formirane kvalitetne košarkaške timove.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi