"Studenti" zasluženo do trofeja
Goran Ikonić, kapiten Bosne, sa trofejom

Završen Kup BiH za košarkaše

"Studenti" zasluženo do trofeja

Pomalo indolentnim košarkašima Bosne ASA BHT u polufinalnom duelu Kupa BiH tuzlanska Sloboda Dita je otvorila oči.

Blijedo izdanje studenata lako se moglo pretvoriti u senzaciju, ali je bh. prvak ipak dodao gas i izborio finale.
U borbi za trofej priča je bila bitno drugačija.

Iako je bilo manjih oscilacija, Bosna je protiv Široki Eroneta pokazala da je u ovom trenutku bolja od mostarske trojke, ali samo uz maksimalan angažman svih 40 minuta.

«Za razliku od polufinalnog meča protiv Slobode, u finalu smo delovali mnogo bolje, sigurnije, agresivnije. Posebno sam radostan zbog dobre igre u odbrani kojom smo protivnika limitirali na mali broj poena. Tačno je da nismo ostvarili veći zalihu, ali smo celo vreme kontrolisali rezultat i zaslužili smo trofej», kazao je  Vlada Vukoičić, strateg Sarajlija.

Trener Širokobriježana, Josip Vranković, poraz vidi u dužoj klupi Sarajlija.
«Bosna je u ovom meču bila bolja, a još jednom se pokazalo da imamo mali fond igrača zbog kojeg 'padamo' u finiša. Nedostaje nam kvalitetnih igrača u rotaciji», naglasio je Vranković.

Na kraju treba pohvaliti KK Zrinjski HTM, organizatora završnice, koji je učinio sve kako bi grad Mostar imao dvodnevni spektakl.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.