Sulejmanović: Neopisiva sreća nakon poziva u reprezentaciju

Ispunio san

Sulejmanović: Neopisiva sreća nakon poziva u reprezentaciju

M. Šljivak

Svim ljubiteljima sporta u Bosni i Hercegovini dobro je poznata priča o borbi Emira Sulejmanovića za nastup u dresu reprezentacije.

Emir je kao dječak otišao u Finsku, gdje nastupao za omladinske selekcije ove zemlje. Ipak, odlučio se da igra u dresu zemlje koju voli, ali mu je FIBA uskratila to pravo do 21. godine.

Mladi košarkaš Barcelone konačno je dočekao i taj dan. FIBA je odobrila Emiru nastup za BiH, a selektor Damir Mulaomerović mu je poslao poziv za kvalifikacije.

Sulejmanović je za SportSport.ba istakao kako mu se san konačno ostvario i vjeruje da će reprezentacija naše zemlje igrati na Evropskom prvenstvu naredne godine.

"Za mene je velika stvar što sam dobio poziv u reprezentaciju. San mi se konačno ispunio i ovo je za mene nešto neopisivo. Veoma sam sretan što ću konačno obući dres reprezentacije i daću sve od sebe da predstavim ovu državu na najbolji mogući način", ističe Sulejmanović.

Protivnici naše reprezentacije su Rusija i Švedska. Sulejmanović vjeruje kako naša selekcija ima dovoljno kvaliteta da se plasira na završnicu najboljih ekipa Starog kontinenta.

"Naš tim ima kvalitet. Svi mi vjerujemo da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo. Grupa je teška, ali smatram da imamo dovoljno samopouzdanja da na kraju proslavimo odlazak na EP. Biće teško, ali kvalitet imamo", smatra krilni centar Barcelone.

Emir će biti jedan od mlađih igrača u reprezentaciji. Vjeruje se da će dobiti minute i to kao zamjena za Mirzu Teletovića.

"Moje je da treniram i da se borim za svoje minute. Selektor će na kraju odlučiti koliko ću igrati, ali ja sam spreman na izazove. Trudiću se i boriti maksimalno za minute u dresu reprezentacije", dodao je za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi