Šurlan: Istina o isključenju, potpuno je drugačija

Menadžerica Milice Zeljković o isključenju košarkašice

Šurlan: Istina o isključenju, potpuno je drugačija

D. Vejo

U posljednjih nekoliko dana, aktuelna je tema isključenje Milice Zeljković iz redova banjalučkog Mladog Krajišnika.

Kako se navodi u klubu, talentovana košarkašica isključena je navodno zbog kršenja discipline. Međutim, svoje viđenje ovog slučaja kazala je druga strana.

Zbog čega je došlo do raskida ugovora i šta je sve predhodilo ovoj situaciji, ispričala je glavna i odgovorna osoba mlade i perspektivne košarkašice.

"Milica je imala zaključen ugovor sa Mladim Krajišnikom i kako klub nije ispoštovao članove ugovora, a naročito član 14.8, došlo je do raskida istog. To je član koji se odnosi na njena primanja o klubu. Isplaćena je samo jedna plata početkom 11. mjeseca za deveti mjesec. Zatim, 1.12. gospodin Čovičković, generalni menadžer primio je, protokolisao i potpisao raskid ugovora jer je bio svjestan da je povrijedio taj član, dakle nije ispoštovao plate po ugovoru. Nakon toga, slao je disciplinske prekršaje za koje nema argumenata. Pošto je PKO Banja Luka nadležan za sporove između klubova i igračica, donio je odluku u kojoj kaže da se usvaja zahtjev za postupanje u predmetu raskida ugovora i utvrđuje status slobodne igračice za Milicu Zeljković. Također, u obrazloženju, je naveo da uvidom u dokumentaciju koja mu je dostavljena po ovom pitanju i na osnovu registracionog pravilnika KS RS koji je trenutno na snazi, konstatuje da ŽKK Mladi Krajišnik igračici Milici Zeljković nije ispunio dogovorenu obavezu koja glasi: "U slučaju da ako klub kasni sa isplatom svojih obaveza duže od 30 dana, igračica je slobodna da napusti klub bez obeštećenja". To je razlog. Želim da poručim svim roditeljima da dobro otvore oči i da čitaju ugovore, provjere ih kod pravnih lica, kao i to da gledaju šta potpisuju i dodatno vode računa o svojoj djeci kada je sport u pitanju", rekla je za SportSport.ba menadžerica mlade košarkašice, Gordana Šurlan.

Košarkaški kvalitet kakav posjeduje mlada Milica sigurno će dobro doći klubu, za koji se ona odluči da nastupa u narednom periodu.

Podsjetimo, Zeljkovićeva je osvajač mnogih medalja, regionalnih, državnih i međunarodnih, između ostalog i zlatne medalja prvaka Evrope gdje je branile boje U16 reprezentacije Srbije na prvenstvu u Portugalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi