Šutalo: Naporan rad je isplivao na površinu

Nakon plasmana na EP

Šutalo: Naporan rad je isplivao na površinu

Marko Šutalo, bh. košarkaški reprezentativac, sretan je zbog plasmana na Evropsko prvenstvo, kojji je naša najbolja košarkaška selekcija izborila prije posljednje utakmice sa Islandom.

"Česitao bih prvo saigračima i stručnom štabu na pobjedi. Mislim da je ovo jedan veliki uspjeh. Sastali smo se prije dva mjeseca i naporno radili, a ova utakmica Velikoj Britaniji takmičarski nije značila ništa. Oni svi imaju veliki ponos i nisu htjeli sa svim porazima da okončaju ovaj kvalifikacioni cikluS", rekao je reprezentativac BiH Marko Šutalo.

"Kvalitetnom timskom odbranom smo uspjeli da se odbranimo od svih njihovih napada u samom finišu utakmice. Naporan rad je isplivao na površinu. Ostvarili smo cilj koji je jedini bio zacrtan", istakao je bh. repezentativac.

Šutalo se na kraju osvrnuo na posljednji kvalifikacioni meč sa Islandom.

"Nije baš da nam ništa ne znači ova utakmica. Ukoliko upišemo četiri pobjede imamo šanse da uđemo u treći jakosni šešir, dakle imamo motiva", kazao je bek bh. selekcije na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije