Reprezentativac BiH zadovoljan

Šutalo: Pokazali smo da nismo slučajno na Eurobasketu

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Šutalo je, baš poput svih svojih saigrača, bio veoma zadovoljan nakon pobjede protiv Izraela rezultatom 86:84.

"Velika pobjeda za nas, najviše za podrsrek i samopouzdanje. Dokazali smo da nismo slučajno na Eurobasketu i da možemo da se nosimo sa većinom ekipa. Mislim da što prije trebamo zaboraviti ovu utakmicu i krenuti dalje, jer ukoliko ne pobijedimo narednu utakmicu, ovo od jučer pada u vodu", rekao je Šutalo, koji je potom dodao:

"U prvom poluvremenu smo imali mnogo problema sa Casspijem, za kojeg nismo imali rješenja. Međutim, u drugom poluvremenu smo pomagali jedni drugim, skupili se i sa ogromnom energijom uspjeli da se vratimo u meč i na kraju da ih pobijedimo".

Šutalo je bio zadovoljan i svojom partijom protiv Izraela, iako je istakao da uvijek može bolje.

"Uvijek može bolje, ali moram biti zadovoljan s obzirom da smo pobijedili. Siguran sam da mogu još bolje".

Naš naredni rival je Finska, ekipa koja preferira brzu košarku što možda neće odgovarati našoj selekciji. 

"Poznajem Finsku preko utakmica koje smo gledali. Sjajna ekipa, čvrsta i agresivna i znamo da nemamo dobru historiju s njima na Evropskim prvenstvima. Moramo ponoviti igru iz drugog poluvremena protiv Izraela. Svi trebamo uložiti maksimalnu energiju, i samo s tim pristupom možemo odgovoriti na njihovu igru sa puno trčanja. Mislim da je to ključ za pobjedu"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.